Ładowanie strony Witpol

Ogórki kiszone

516 976 183, 510 148 909
Wrocław
phu.witpol@wp.pl

Właściwości ogórków kiszonych

Ogórki kiszone zawierają witaminy A,C, K. Na korzyść jedzenia ogórków kiszonych przemawia także fakt, że są lekkostrawne -100gram dostarcza zaledwie 12 kcal. Skutecznie oczyszczają organizm z toksyn i metali ciężkich. Usuwają nadmiar wody z organizmu. Bardzo korzystnie działają na układ trawienny. Zalecane są osobą cierpiącym na nadciśnienie, gdyż posiadają związek chemiczny - acetylocholinę, która wpływa na regulację ciśnienia krwi. Nadają skórze zdrowy odcień. Ogórki są przekaską i przystawką w wielu polskich domach. Stanowią dodatek do sałatek, potraw z grilla. Na samym dole strony przedstawimy kilka przepisów z naszym produktem.

Produkty - ogórki kiszone

Ogórki kiszone 900g
Ogórki kiszone 900g

Opakowanie: karton

Ilość: 14 szt
Ogórki kiszone Dębowe 400g
Ogórki kiszone Dębowe 400g

Opakowanie: karton

Ilość: 14 szt
Przecier ogórkowy 400g
Przecier ogórkowy 400g

Opakowanie: karton

Ilość: 30 szt
Ogórki kiszone Dębowe 500g
Ogórki kiszone Dębowe 3kg
Ogórki małosolne 1,5kg
Ogórki kiszone w beczce

Opakowanie: beczka.

Pojemność: 80kg | 40kg | 18kg
Ogórki kiszone 9kg

Zupa z ogórków kiszonych

Składniki:
  • 1.5 litra wywaru warzywnego
  • 2 paczki ogórków kiszonych 0,5 kg Witpol
  • 5ziemniaków
  • 2 marchewki
  • pół szkl.śmietany 30 proc.
  • sok z ogórków kiszonych
  • sól, pieprz
  • pęczek koperku
  • 1 łyżka masła
Przygotowanie
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
  • W dużym garnku podgrzewamy wywar warzywny, dodajemy ziemniaki i gotujemy je do miękkości.
  • Marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka.
  • Ogórki starte na tarce podsmażamy na patelni na maśle i dodajemy do zupy, doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli chcemy uzyskać kwaśny smak dodajemy kwas z ogórków.
  • Na sam koniec dodajemy śmietanę 30 proc. i. Na wierzch posypujemy koperkiem.

Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 0,5 kg ogórek kiszony paczka Witpol
  • 1 orebki ryżu
  • 4 jajka
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • majonez
  • sól, pieprz
Przygotowaie
  • Tuńczyka sączymy z zalewy.
  • Ogórki kiszone 0,5kg kroimy w drobną kostkę.
  • Następnie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Studzimy.
  • Gotujemy jajka na twardo, i kroimy w kostkę. Kukurydzę sączymy z zalewy.
  • Paprykę kroimy także w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem łączymy.
  • Dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy.

SMACZNEGO :)