Witpol

Cudowny Świat Kiszonek: Zdrowie w Każdym Słoiku

Warzywa i owoce podczas procesu kiszenia zachowują swoje cenne witaminy i składniki mineralne. Co więcej, ilość witaminy C i witamin z grupy B, kluczowych dla przyswajania żelaza, może się nawet podwoić!

Dzięki temu, kiszonki stają się potężnym sprzymierzeńcem w walce z anemią, wzmacniają odporność, wspierają organizm w czasie przeziębień, a także przyczyniają się do zdrowia włosów, paznokci i skóry.
+
LAT DOŚWIADCZENIA

Dlaczego warto jeść kiszonki?

Kiszonki a Kalorie: Lżejsze i Zdrowsze

W trakcie fermentacji, zawartość cukrów w owocach i warzywach spada, co sprawia, że kiszonki są mniej kaloryczne i łatwiejsze do strawienia. To idealny wybór dla tych, którzy dbają o linię, ale nie chcą rezygnować ze smaku.

Kwas Mlekowy: Detoks i Oczyszczanie

Kwas mlekowy, produkowany w trakcie fermentacji, ma właściwości detoksykujące i oczyszczające organizm. Acetylocholina zawarta w kiszonkach reguluje ciśnienie krwi i wspomaga pracę jelit, zapobiegając zaparciom. Regularne spożywanie kiszonek może również pomóc w stanach depresyjnych, zwiększyć energię, poprawić sytość i przyspieszyć spalanie kalorii.

Kiszonki: Naturalny Lek

Szklanka soku z kiszonej kapusty to sprawdzony sposób na kaca i niestrawność. Sok z kiszonych ogórków dodany do zup może pomóc w łagodzeniu migren. Kiszonki to także idealny dodatek do surówek, sałatek i kanapek, oferując bogactwo smaków i zdrowia.

Witpol to rodzinna firma z wieloletnią tradycją, specjalizująca się w produkcji naturalnych kiszonek i surówek, przygotowywanych według sprawdzonych, domowych receptur.

Szybki dostęp

Kontakt

+48 510 148 909
phu.witpol@wp.pl
ul. Obornicka 235/237
51-114 Wrocław